Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Χρήσης των Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά η κανονιστική απόφαση που ρυθμίζει τους κανόνες χρήσης των κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Παλαμά.

Της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου προηγήθηκε η σχετική απόφαση - πρόταση που έλαβε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Παλαμά.

Η απόφαση που αποτελείται από συνολικά 10 άρθρα αναλύει το αντικείμενο και τον σκοπό του συγκεκριμένου κανονισμού καθώς και το νομικό πλαίσιο πάνω στο οποίο στηρίχθηκε.

Ακολούθως γίνεται γενική αναφορά στο τι θεωρείται κοινόχρηστος χώρος, πως καθορίζεται, πότε δεν μπορεί να γίνει παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου αλλά και πως θα γίνεται ο έλεγχος της τάξης και ποιες θα είναι οι κυρώσεις για τους παραβάτες.

Στο άρθρο 6, τέλος, γίνεται αναλυτική παρουσίαση των κατηγοριών που μπορεί να γίνεται χρήση των κοινοχρήστων χώρων και οι οποίες κατηγορίες είναι οι ακόλουθες:

1. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων.

2. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης σκιαδιών και λοιπών λειτουργικών ή διακοσμητικών στοιχείων σε κοινόχρηστους χώρους που έχουν παραχωρηθεί για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

3. Χορήγηση άδειας τοποθέτησης εμπορευμάτων

4. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου με οικοδομικά υλικά.

5. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου για Φορτοεκφόρτωση βαρέων αντικειμένων

6. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου για την προσωρινή λειτουργία εργοταξίου

7. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (χωρίς ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων)

8. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου για Εκδηλώσεις προσωρινού χαρακτήρα.

9. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου για υπαίθριο εμπόριο.

10. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου για τοποθέτηση ψυχαγωγικών παιδιών.

11. Χορήγηση άδειας κατάληψης Κοινόχρηστου Χώρου για εκτέλεση εργασιών (εκσκαφές και τομές οδοστρώματος) από ιδιώτη ή Υπηρεσία Κοινής Ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κλπ.)

12. Κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στις Τοπικές Κοινότητες.

Για να δείτε αναλυτικά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάντε κλικ εδώ.

www.karditsalive.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής