Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Ντίνα Μακρή: Ενα κορίτσι της Ιτέας που κάνει θαύματα...

Για να πετύχεις στον αστραφτερό κόσμο των χρωμάτων, της έμπνευσης, της δημιουργίας και της τέχνης, πρέπει να ξεκινήσεις με σπουδές αφού η εξειδίκευση των γνώσεων που σου προσφέρει αποτελεί πρωτοπορία για τα Ελληνικά δεδομένα!
Το μακιγιάζ (make-up artist) είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους.
Σήμερα, η τέχνη του μακιγιάζ έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και πολλές εφαρμογές. Μπορεί να ξεκινήσει από ένα απλό μακιγιάζ ομορφιάς και να φτάσει ως μια τέλεια αλλαγή προσώπου.
Έχει το χαρακτήρα δημιουργίας και φαντασίας, που αγγίζει τα όρια των εικαστικών τεχνών.
Η τέχνη του μακιγιάζ βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη, με απεριόριστες δυνατότητες στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της διαφήμισης, της μόδας και της φωτογραφίας.

Η δική μας (make-up artist) Ντίνα Μακρή είναι ένα τόσο γλυκό κορίτσι, που ζει στην Ιτέα και κάνει πραγματικά θαύματα!
Αγαπά πάρα πολύ τον χώρο της ομορφιάς και αισθητικής που δεν μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της χωρίς να μακιγιάρει και να ομορφαίνει κοπέλες, και δη νύφες!
Μόλις μου έδειξε το book των φωτογραφιών της αναρωτήθηκα!

- Πότε τα έκανες όλα αυτά;;;

(Χαμογέλασε, και το πρόσωπό της έλαμψε από ικανοποίηση...)
Από μικρή μου άρεσε ότι είχε σχέση με τον γυναικείο καλλωπισμό.
Είχα λαχτάρα και ενδιαφέρον προς τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της μόδας και ειδικά με το μακιγιάζ. Μεγαλώνοντας βρέθηκα στην Αθήνα όπου εκεί γνώρισα κάποιους ανθρώπους που με έφεραν κοντά στον λαμπερό κόσμο των φωτογραφίσεων της ομορφιάς.
Έτσι ήρθε και η γνωριμία με τον μετέπειτα δάσκαλό μου κύριο Φρέντυ Καλομπράτσο.
Συζήτησα μαζί του, και πήγα στη σχολή του για να δει αν πραγματικά είχα και το ταλέντο του μακιγιάζ, όπου τελικά με δέχτηκε και ξεκίνησα μαθήματα μαζί του.
Και ναι!!!...είχε αρχίσει δειλά-δειλά η υλοποίηση του ονείρου μου...
Ακολούθησαν στην πορεία συνεργασίες με πολλά περιοδικά μόδας, llife and style, video clip, διαφημιστικά, και φωτογραφίσεις με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες τραγουδιστές και ηθοποιούς.  

- Με ποιους καλλιτέχνες συνεργάστηκες θα ήθελες να μας πεις;

Πιο συγκεκριμένα έχω επιμεληθεί το μακιγιάζ σε φωτογραφίσεις οίκων μόδας και νυφικών.
Συνεργάστηκα με Κάτια Δανδουλάκη, Ελένη Βιτάλη, Φαίη Σκορδά, Μαρία Κορινθίου, Μίμη Πλέσσα, Νότη Σφακιανάκη, Γιάννη Πλούταρχο, Γιώργο Νταλάρα, Νένα Χρονοπούλου (στην οποία είμουν και προσωπική make-up artist στον γάμο της), Αγγελική Νικολούλη, Μαρία Μπακοδήμου, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστα Βουτσά, Θέμη Αδαμαντίδη, Βίκη Χατζηβασιλείου, και άλλοι που δεν μου έρχονται τώρα στο μυαλό.

- Πρέπει να νιώθεις τυχερή που γνώρισες από κοντά και συνεγάστηκες με αυτά τα "μεγάλα" ονόματα

Νιώθω πολύ τυχερή όχι μόνο για την συνεργασία μου μαζί τους αλλά και που από τόσο νωρίς είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μοντέλα και περιοδικά και να κάνω δουλειές που με αντιπροσωπεύουν.
Γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο από τους οποίους αποκόμισα πολλά πράγματα και ιδέες. Κλήθηκα να αντεπεξέλθω σε πολλά concept κερδίζοντας πολλές εμπειρίες.
Με σταθερά βήματα και σκληρή δουλειά μπορεί να καταφέρεις τελικά πολλά.
Προσωπικά μου αρέσει που τα σημερινά κορίτσια περιποιούνται περισσότερο τον εαυτό τους και βάφονται καθημερινά. Άλλωστε,υπάρχουν τόσες πολλές τάσεις και υπέροχα μακιγιάζ (εγώ τις καταλαβαίνω!!).
Όμως, πρέπει να επιλέξουν αυτό που τις ταιριάζει και τις αναδεικνύει.
Σημαντικά λάθη για μένα είναι η λάθος επιλογή και εφαρμογή του make-up.
Ο σκοπός του make-up είναι να γίνεται ένα με το δέρμα, καλύπτοντας άψογα τις ατέλειες και χαρίζοντας ομοιόμορφο χρώμα. Να καταλήγουν σε εκείνη την απόχρωση που δεν ξεχωρίζει από το φυσικό τους χρώμα. Αλλά και ένα λάθος είναι η υπερβολή στο ρουζ και στην teracotta.

Θέλω επί ευκαιρίας μέσα από εδώ, την σελίδα του χωριού μας, να απευθυνθώ στις μέλλουσες νύφες και να αναφερθώ στο νυφικό μακιγιάζ που πρόκειται να κάνουν την ημέρα του γάμου τους.
Το νυφικό μακιγιάζ έχει ιδιαίτερη σημασία.
Τεχνικά εξυπηρετεί ώστε να φαίνεται η νύφη άψογη στις φωτογραφίες και το βίντεο.
Μην ξεχνάτε πως οι φωτογραφίες θα αποτελούν την ανάμνηση της πιο όμορφης ημέρας τη ζωής σας. Σημαντικό επίσης είναι το μακιγιάζ να έχει διάρκεια, διότι είναι μια απαιτητική ημέρα και η νύφη θα πρέπει να παραμένει λαμπερή μέχρι το τέλος.
Δεν θα πρέπει να ακολουθεί τις τάσεις της μόδας.
Η νύφη θα πρέπει να έχει ένα διαχρονικό και chic style που θα αναδεικνύει την προσωπικότητα της και θα την κάνει να αισθάνεται μοναδική χωρίς όμως υπερβολές.
Απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία που ξέρει το στυλ που ταιριάζει καλύτερα στα χαρακτηριστικά του προσώπου, στο στυλ του νυφικού και γενικότερα στο γάμο.
Σίγουρα, τα συναισθήματα και η χαρά της νύφης για εκείνη την ημέρα θα είναι ζωγραφισμένα στο πρόσωπό της.
Επίσης προτεραιότητα μου είναι να δω πώς φαντάζεται η ίδια τον εαυτό της, την πιο σημαντική της ημέρα...την δική της ημέρα.
Λαμβάνω λοιπόν υπόψη μου τα χαρακτηριστικά της αναδεικνύοντας τα πιο "δυνατά" της σημεία για ένα άψογο αποτέλεσμα. Το στυλ της νύφης κλασσικό ή μοντέρνο, το νυφικό, το χτένισμα καθώς και την εποχή για να δημιουργήσω ένα όμορφο και αρμονικό μακιγιάζ.
Στόχος μου να αναδείξω τη γυναικεία ομορφιά στο έπακρον!
Πολλές γυναίκες επηρεάζονται από ιδέες και τάσεις που διαβάζουν σε διάφορα περιοδικά και επιθυμούν να τα εφαρμόσουν πάνω τους αγνοώντας αν τους ταιριάζουν ή όχι.
Μέγα λάθος!!!
Στην πραγματικότητα "λάθος" θεωρώ οτιδήποτε δεν ταιριάζει στο πρόσωπο και στο χαρακτήρα μιας κοπέλας. Γι αυτό ένας make up artist καλείται να λάβει υπόψη τις επιθυμίες τους και να τις εφαρμόσει με τους κατάλληλους συνδυασμούς για ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα.


Τέλος, καλό θα ήταν να κανονίσετε με τον-την make-up artist να μείνει κοντά σας και σε όλη τη διάρκεια του γάμου και για τη φωτογράφιση, αν αυτή θα γίνει την ίδια μέρα φυσικά. Αν κάνετε την φωτογράφιση άλλη μέρα, εννοείται πως θα πρέπει να κανονίσετε και ένα νέο ραντεβού. Ο λόγος που είναι καλή ιδέα να έχετε κοντά σας έναν make up artist όλη την ημέρα του γάμου σας, είναι το γεγονός ότι όσο καλό και να είναι το μακιγιάζ που θα σας κάνει, αυτό σίγουρα θα χρειαστεί κάποια ρετούς μετά από την ταλαιπωρία που θα τραβήξετε όλη την ημέρα.
Σκεφθείτε μόνο πόσα φιλιά θα δώσετε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού μετά τον γάμο!
Το νυφικό μακιγιάζ σας λοιπόν είναι σίγουρο ότι θα χαλάσει, οπότε καλό είναι να έχετε κοντά σας κάποιον που να μπορεί να το φροντίσει και διορθώσει εύκολα και γρήγορα για να είστε πάντα όσο λαμπερή και όμορφη όπως όταν ξεκινήσατε από το σπίτι σας.

Όλες οι παρακάτω φωτογραφίσεις είναι ένα μικρό δείγμα από προσωπικές δουλειές της Ντίνας!
(Φωτογραφίες: Δημήτρης Ντελής...ΕΔΩ)













Αν θέλετε η Ντίνα να σας μακιγιάρει και να σας περιποιηθεί δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την σελίδα της στο Facebook και να της στείλετε μήνυμα!
Μπείτε και κάντε like εδώ

7 σχόλια:

Bagia Keramare Tzima είπε...

πραγματι...δεν θα ξεχασω ποτε, στην παιδικη μας ηλικια που ησουν παντα με ενα μολυβι και χαρτι και σχεδιαζες απο νυφικα μεχρι προσωπα ζωγραφισμενα με ξυλομπογιες!!!!!!! Σου ευχομαι να εχεις παντα επιτυχιες στην ζωη σου!

Μαίρη Μακρή είπε...

Μπραβο σου Ντινουλα κυνηγησε το ονειρο σου και χαμογελα στη ζωη

Maria Diamanti είπε...

Συγχαρητηρια ντινακι μου αξηζεις πολλα και χερομαι που ειμαι μια απο της νυφες που με εκανες ενα υπεροχο μακιγιαζ σε ευχαριστω πολυ!!

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ είπε...

Είσαι μοναδική στην δουλειά σου Πολύ ταλαντούχα!! Σου εύχομαι πολλές πολλές επιτυχίες ακόμα προσωπικές και επάγγελματικες!!

ΘΑΛΕΙΑ ΤΣΙΟΥΡΗ είπε...

Μπράβο ξαδέρφη συγχαρητήρια!!!!! Και εις ανώτερα!!!! Είσαι υπέροχη και κάνεις τους άλλους να λαμπουν με τα μαγικά χεράκια σου!!!!

ΒΑΓΙΑ ΜΟΥΝΤΕ είπε...

Έχω προσωπική εμπειρία και ξέρω...... Το Ντινακι είναι απλά τέλειο στη δουλειά του

Unknown είπε...

Μπράβο Ντινακι μου, πάντα επιτυχίες!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής