Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Θυσία στον βωμό της επισκεψιμότητας...

Η ενημέρωση θυσία στο βωμό της επισκεψιμότητας δεν μπορεί αλλιώς να λεχθεί αυτό που πλέον ζούμε στις μέρες μας...
Ενημερωτικές ηλεκτρονικές εφημερίδες κάποιες εξ αυτών ιδιαίτερα μεγάλες σε επισκεψιμότητα αναμασούν σεισμούς και καταποντισμούς που μόνο στο μυαλό κάποιων δημιουργήθηκαν ή καλύτερα εσφαλμένα μεταδόθηκαν.
Παράδειγμα η σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας της Ρίχτερ που φαίνεται να ξύπνησε πανικόβλητους τους Λαρισαίους. Είδηση που αναπαράγουν και με πηγή μάλιστα ηλεκτρονικά μέσα του γειτονικού νομού (και όχι μόνο) και που φυσικά ποτέ δεν υπήρξε!
Αδιάψευστος μάρτυρας τρία σεισμολογικά κέντρα που ελέγξαμε και που κανένα δεν αναφέρει (πλέον) τέτοιο σεισμό. Το ίδιο πάλι είχε συμβεί πριν λίγες ημέρες στην περιοχή του Παλαμά και πάλι χωρίς να έχει υπάρξει συμβάν.
Και για να εξηγήσουμε στους ανύποπτους αναγνώστες την διαδικασία (λανθασμένης) μετάδοσής τους θα αναφέρουμε την διαδικασία που οδηγεί στο σφάλμα.
Οι μεγάλες σε επισκεψιμότητα (συνήθως) ηλεκτρονικές εφημερίδες λαμβάνουν αυτοματοποιημένα μηνύματα για την δημιουργία σεισμών μόνο που αυτά κάποιες φορές είναι λανθασμένα.
Μη έχοντας τρόπο άμεσο να επιβεβαιώσουν την είδηση, βιώνοντας με φυσικό τρόπο το φαινόμενο, αναπαράγουν μια ψευδή είδηση η οποία μάλιστα αναπαράγεται και από τα τοπικά (άμεσα ενδιαφερόμενα) μέσα χωρίς επίσης να έχουν βιώσει το φυσικό φαινόμενο απλά και μόνο για την επισκεψιμότητα...
Λίγο σεβασμό κατ' ελάχιστον στους αναγνώστες τους δεν θα έβλαπτε...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής