Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Χιόνι στο χωριό μας...

Εκείνο που τέτοιες μέρες έλειπε από τον τόπο μας για να τονωθεί το εορταστικό κλίμα των ημερών, ήταν το χιόνι.

Κι όμως εκείνα τα 2 με 3 εκατοστά χιόνι, που αντίκρισαν οι συγχωριανοί μας σήμερα τα ξημερώματα, ήταν αρκετά για να δώσουν πιο χαρούμενο τόνο στην όλη εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών που εκδηλώθηκε με χαμόγελα, αλλά και με αισθήματα ψυχικής ευφορίας και γαλήνης, από μικρούς και μεγάλους.

Το πολύτιμο αυτό δώρο, ήλθε απλόχερα από τη φύση σήμερα, ανήμερα του Αϊ Γιαννιού, όπου απλώθηκε σαν κάτασπρο σεντόνι μέσα στο χωριό. Έμοιαζε η Ιτέα σαν κάτι περασμένους ονειρικούς χειμώνες, όπου το φαινόμενο ήταν πιο συχνό, σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Έτσι έγινε και τώρα. Όλα κάτασπρα, με μια ησυχία να απλώνεται απ΄άκρη σ΄άκρη σε όλο το χωριό.

Οι πιο φυσιολάτρες, πήραν τη βόλτα τους, πατώντας χιόνι κι αγναντεύοντας τις χιονισμένες τριγύρω βουνοκορφές που περιβάλλουν το χωριό μας. Ορισμένοι αθεράπευτα ρομαντικοί, ξεπόρτισαν από νωρίς, άλλοι αναζητώντας το θήραμα με το κυνήγι, κι άλλοι κρατώντας φωτογραφικό εξοπλισμό για να αποθανατίσουν το "φαινόμενο".

Και άλλοι όμως, οι πιο μεγάλοι, το απόλαυσαν από τη ζεστή θαλπωρή του καφενείου και του σπιτιού, με κρασομεζέδες γύρω από το αναμμένο τζάκι.
Και τα παιδιά δουλεύοντας το χιόνι, για να αποκτήσουν στα ξαφνικά, έναν ακόμα συμπαθητικό φίλο, στον οποίο φόρεσαν τραγιάσκα και μάλλινο κασκόλ.

Τελικά μεγάλη "αναστάτωση" έφερε στο χωριό μας, αυτό το ανέλπιστο δώρο.
Η ευλογημένη γη, θα "βυζάξει" για τα καλά το πολύτιμο αυτό μικρό δώρο του Θεού, ανταποδίδοντας αργότερα, με νερά και ανθοφορία.

Χρόνια Πολλά σε Γιάννη και Ιωάννα!!!







Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από συγχωριανούς μας.....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής