Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Δελτίο Τύπου ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Με έργα αποδεικνύεται η προσπάθεια της Διοίκησης του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ στην έγγειο βελτίωση των αγροκτημάτων των μελών του που βρίσκονται στην περιοχή της δικαιοδοσίας του.

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ Παλαμά στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, σύμφωνα  με τα προβλεπόμενα άρθρα του καταστατικού του Οργανισμού.
Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κύριος Βασίλειος Γιαννάκος, καλωσόρισε τους νέους Αντιπροσώπους του Οργανισμού και τόνισε ότι η παρουσία τους δηλώνει τη διάθεση προσφοράς όλων στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του Οργανισμού και ευχήθηκε δημιουργική συνεργασία.
Συνεχίζοντας την εισήγηση, παρουσίασε τα πεπραγμένα της διοίκησης κατά το έτος 2016, που υπήρξε χρονιά με διάφορα προβλήματα για τον Οργανισμό, γενικής φύσεως αλλά και προβλήματα καιρικών συνθηκών, τα οποία η Διοίκηση αντιμετώπισε με σύνεση και ανταποκρίθηκε στο μέγιστο δυνατό.
Σε μια έκταση 150.000 στρεμμάτων με 14 αγροκτήματα που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού οι απαιτήσεις ήταν πολλές και από στραγγιστικής και από αρδευτικής πλευράς.
Ο Οργανισμός ανταποκρίθηκε σε όλες αυτές τις απαιτήσεις σύμφωνα με την αναγκαιότητα κάθε περίπτωσης και σύμφωνα με την οικονομική του δυνατότητα.  
Για το λόγο αυτό η Διοίκηση ήρθε σε επαφή και συνεργάστηκε με εμπλεκόμενους φορείς όπως:
Περιφέρεια, Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών , Δήμο, ΔΕΗ , κλπ.

Η συνεργασία με τους φορείς απέδωσε λύσεις και ρυθμίστηκαν διάφορα θέματα του Οργανισμού.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αρδευτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να καλύψουν μεγαλύτερη αρδευόμενη έκταση αλλά και να μειώσουν το κόστος άρδευσης, όπως τοποθέτηση υπόγειων αγωγών- υποβρύχιων αντλητικών συγκροτημάτων – αποκατάσταση επιφανειακών δικτύων άρδευσης- συντήρηση γεωτρήσεων.
Στο κομμάτι των στραγγιστικών, η Διοίκηση του Οργανισμού στάθηκε αρωγός στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή δικαιοδοσίας, και έκανε παρεμβάσεις για να επιτευχθεί γρηγορότερη λύση.
Έκανε παρεμβάσεις πλημμυρικής αποσυμφόρησης των καλλιεργειών με καθαρισμούς στραγγιστικών καναλιών, καταστροφή φραγμάτων και κατασκευή διαβάσεων σε όλα τα αγροκτήματα.
Τα έργα που έγιναν παρουσιάστηκαν με φωτογραφίες και στοιχεία σε μορφή power point.
Στη συνέχεια η Συνέλευση προχώρησε στα θέματα ημερήσιας διάταξης και στην ψήφιση του ισολογισμού-απογραφής και αποτελεσμάτων χρήσης 2016 καθώς και στην ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2017.
Αποφασίστηκαν οι τιμές των εισφορών του έτους 2017, οι οποίες θα είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτές του προηγούμενου έτους καθώς και ο τρόπος είσπραξης τους.
Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον Οργανισμό προκειμένου να βοηθήσει τα μέλη του που βιώνουν τις δύσκολες συνθήκες της εποχής, αποφασίστηκε να δοθεί δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με υπεύθυνη δήλωση ρύθμισης κατά περίπτωση, αναλόγως του ποσού οφειλής και των ετών καθυστέρησης.
Στις περιπτώσεις που τα μέλη δεν ανταποκριθούν και συνεχίσουν να δείχνουν αμέλεια ή αδιαφορία, ο Οργανισμός θα βεβαιώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΟΥ προς είσπραξη.
Τα θέματα ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα.
Ακολούθησαν τεκμηριωμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο σε ερωτήσεις Αντιπροσώπων και κλήθηκε ο καθένας ξεχωριστά να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του αγροκτήματος που αντιπροσωπεύει.
Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες και οι μελλοντικοί στόχοι του Οργανισμού και οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης έληξαν με επιτυχία.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής