Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Αντιδραστήριο – Οικοσύστημα συνεργατισμού Καρδίτσας από την ΕΡΤ

23 Φεβρουαρίου 2017 από την ΕΡΤ (Α μέρος)
Το αποκαλούμενο Οικοσύστημα της Καρδίτσας, ένα κοινωνικό οικοσύστημα συνεργατισμού με όραμα την ολοκληρωμένη αυτοδιαχείριση της περιοχής μέσα από την αλληλεγγύη παρουσιάζει το «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ.
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται συνεργατικά εγχειρήματα στον πρωτογενή τομέα που με τη στήριξη του Οικοσυστήματος Καρδίτσας, ανθίζουν μέσα στην κρίση και γίνονται πεδίο αυτομόρφωσης όσων συμμετέχουν σε αυτά.

...πατήστε για να δείτε το βίντεο ΕΔΩ

2 Μαρτίου 2017 (Β μέρος)
Με την αυτοδιαχείριση των τοπικών πόρων ασχολείται το «Αντιδραστήριο», στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος στο Οικοσύστημα Συνεργατισμού Καρδίτσας.
Η εκπομπή παρουσιάζει την αυτοδιαχείριση των αποταμιεύσεων της τοπικής κοινωνίας εκτός συστημικών τραπεζών, την εξασφάλιση της αυτάρκειας στην υποστήριξη των παραγωγικών δράσεών της, με έμφαση στην κοινωνική συνεργατική οικονομία, καθώς και την αυτονομία στη διανομή του παραγόμενου οφέλους, ενισχύοντας την κοινωνική αλληλεγγύη.
Καταγράφεται, επίσης, η ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων για την αυτοδιαχείριση τοπικών πόρων στο πλαίσιο του Οικοσυστήματος, όπως ο φυσικός πλούτος και η παραγωγή ενέργειας, με σεβασμό στο περιβάλλον

...πατήστε για να δείτε το βίντεο ΕΔΩ

9 Μαρτίου 2017 (Γ μέρος)
Ο συνεργατισμός και η αυτοοργανωμένη εκπαίδευση είναι το θέμα της εκπομπής «Αντιδραστήριο» της ΕΡΤ3 , στο πλαίσιο του τρίτου μέρους του αφιερώματος στο Οικοσύστημα Συνεργατισμού Καρδίτσας.
Τα μέλη συνεργατικών εγχειρημάτων και συλλογικοτήτων στην Καρδίτσα, δημιουργούν μια αυτοοργανωμένη διαδικασία διαρκούς εκπαίδευσης για όλους. Στόχος τους, να μην αναθέτουν στην καθημερινή λειτουργία και στην επίτευξη των στόχων, αλλά να αναλαμβάνουν την προσωπική ευθύνη, να λειτουργούν δημοκρατικά και να μπορούν να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις. Η προσπάθεια αυτή φέρνει κοντά αγρότες με νέους επιστήμονες, παραγωγικές με πολιτιστικές και οικολογικές δράσεις, ώστε όλοι όσοι εμπλέκονται στην κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής, μέσω του συνεργατισμού, να προτάσσουν το συλλογικό καλό απέναντι στο ατομικό όφελος.

...πατήστε για να δείτε το βίντεο ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής