Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Οι μαθητές από την Γαλλία επισκέφτηκαν την Καρδίτσα

Οι μαθητές από τον Εκπαιδευτικό Institution du Sacré Cœur της Rouen και οι Έλληνες φίλοι τους, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων της Ιτέας που συμμετέχουν στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα «OLYMPIADES» επισκέφθηκαν την πόλη της Καρδίτσας και έγιναν δεκτοί από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας κ. Τσιάκο Βασίλειο και από τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Παπανούσκα Μιχάλη.

Στην αίθουσα όπου λαμβάνονται οι πολιτικές αποφάσεις οι μαθητές παρουσιάστηκαν και παρουσίασαν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ολυμπιάδες» το οποίο εκπονείται από σχολεία πέντε ευρωπαϊκών χωρών και τιμήθηκαν από τις τοπικές αρχές με αναμνηστικά δώρα.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικές ομάδες επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας στο οποίο ξεναγήθηκαν και γνώρισαν τα αντιπροσωπευτικά και πολύ σημαντικά ευρήματα της περιοχής καταγράφοντας το χαρακτήρα του πολιτισμού της και την πολιτισμική εξέλιξη της μέσα από μια ιστορική διαδρομή που καλύπτει χρονικά όλες τις περιόδους της Προϊστορίας και Ιστορίας από την Παλαιολιθική και Νεολιθική εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα.

Ακολούθησε η επίσκεψη στην Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης όπου οι Γάλλοι και Έλληνες μαθητές ξεναγήθηκαν σ τη συλλογή έργων που συγκροτήθηκε με δωρεές καλλιτεχνών και συλλεκτών και καλύπτει δύο βασικούς άξονες ενδιαφέροντος.
Ο πρώτος αφορά σε τοπικούς καλλιτέχνες, όπου ξεχωρίζει η συλλογή ολόκληρου σχεδόν του εντοπισμένου και σωζόμενου ζωγραφικού έργου του Γιώργου Βαλταδώρου και δεύτερος συγκροτείται κυρίως με αφετηρία τη δωρεά του Απόστολου Κάρκα, στην πορεία εμπλουτίζεται με άλλες μεμονωμένες δωρεές και αφορά σε έργα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών που υπερβαίνουν τα στενά γεωγραφικά όρια της Καρδίτσας.

Η εκπαιδευτική εκδρομή ολοκληρώθηκε 25χλμ. περίπου δυτικά της Καρδίτσας, σε υψόμετρο 800μ, στη λίμνη η οποία ως έργο φέρει την υπογραφή του Ν. Πλαστήρα.
Γνώρισαν την ιστορία του φράγματος του Ταυρωπού.
Στο συναρπαστικό τοπίο καθώς στην πανέμορφη λίμνη που αγκαλιάζεται από ψηλά κατάφυτα βουνά, οι μαθητές- φυσιολάτρες απόλαυσαν περιπάτους και επιδόθηκαν σε δραστηριότητες στη φύση.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής