Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Οι «OLYMPIADES» & ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας

Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας υποδέχτηκε τους μαθητές από το Institution du Sacré Cœur της Rouen και τους Έλληνες φίλους τους, μαθητές του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων της Ιτέας.
Με τη βοήθεια του Προέδρου του συλλόγου κ. Αχιλλέα Μπαλαντίνα τα παιδιά πραγματοποίησαν ένα ιστορικό "ταξίδι" και μοιράστηκαν τις ωραίες παλιές καλές αναμνήσεις, και τις ατέλειωτες ωραίες ιστορίες των κατοίκων του χωριού.
Έμαθαν πως υπάρχουν κοινές ιστορίες και δεσμοί ανάμεσα στις δυο χώρες που αφορούν το χωριό που τους φιλοξενεί επί μια εβδομάδα.
Οι μαθητές των δυο χωρών που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «OLYMPIADES» μέσα από τις αφηγήσεις εκπλήρωσαν στόχους του προγράμματος όπως την ανάδειξη της πολιτιστικής διάστασης του αθλητισμού και του Ολυμπισμού αφού «γνώρισαν» τον Σπαρταθλητή μεγάλων αποστάσεων Σπύρο Ε. Σπυρόπουλο που έκανε την διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα με τα πόδια. Στο πλαίσιο της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας, αναζήτησαν και εντόπισαν κοινές ρίζες λέξεων που αφορούν ολυμπιακά αθλήματα όπως τον Μαραθώνιο και γνώρισαν την Ιστορική προέλευση του όρου.
Πέρα από τους γνωστικούς στόχους των απογευματινών αυτών συναντήσεων, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν ζωγραφίζοντας ένα μεγάλο κοινό έργο βοηθούμενοι από την καθηγήτρια ζωγραφικής κ. Αλέκα Κουκόσια, να παίξουν μουσικά όργανα και να χορέψουν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, αφού πριν γνώρισαν την ιστορική και πολιτισμική ιστορία των χορών αυτών από την καθηγήτρια χορού κ. Σοφία Τζέλλα.
Οι Γαλλίδες μαθήτριες γνώρισαν τη γυναικεία καραγκούνικη φορεσιά, η οποία παρουσιάζει μια πρωτοφανή ποικιλία και εξέφρασαν την επιθυμία να ντυθούν με την ενδυμασία αυτή!
Επιπρόσθετα, έγιναν μικροί εκδότες αφού έμαθαν πώς μπορούν να δημιουργήσουν και να συγγράψουν τα δικά τους μικρά βιβλία.
Πρόκειται για μια πρόταση δημιουργικής γραφής, με ένα απλό χαρτί Α4 οι μαθητές δημιούργησαν σε πολλά αντίτυπα μικρά 8σέλιδα βιβλιαράκια αντενεργώντας, ερευνώντας και συνεργαζόμενοι για να δημιουργήσουν ένα έργο που θα δημοσιευτεί και θα απευθύνεται σε πραγματικό κοινό στα πλαίσια των κοινών δράσεων του εγχειρήματος «OLYMPIADES»




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής