Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Η Ιτέα υποδέχτηκε τους μαθητές από την Rouen της Γαλλίας

Το  Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις Ιτέας υποδέχτηκαν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στη αίθουσα του Δημαρχείου Ιτέας την ομάδα μαθητών και τους εκπαιδευτικούς από τον εκπαιδευτικό όμιλο Sacré Cœur της Ρουέν.

Οι μαθητές Γάλλοι και Ελληνες συμμετέχουν στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «OLYMPIADES» το οποίο υποστηρίζεται από την Γαλλική Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο του οποίου σχολεία τεσσάρων χωρών, της Γαλλίας, της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας, θα συνεργαστούν οργανώνοντας από 15 έως 21 Μαΐου 2017, την εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Ρουέν, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα του Παρισιού για την οργάνωση και φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.
Η ελληνική εβδομάδα ξεκίνησε την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 7 Μαρτίου και στη διάρκειά της διοργανώνονται από τους μαθητές του Γυμνασίου Λ.Τ. Ιτέας ποικίλες δράσεις.

Τους Γάλλους μαθητές υποδέχτηκαν με μια φιλική γιορτή σύσσωμη η κοινότητα πολιτών της Ιτέας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δ/ντής του Σχολείου, Βαλαράκος Γεώργιος, εκπαιδευτικοί του σχολείου, ο αιδεσιμολογιώτατος κ. Γερούκης Βασίλειος, ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κοντοβάιος Θωμάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιτέας κ. Ευάγγελος Λύτρας, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας κ. Αχιλλέας Μπαλαντίνας, γονείς και πλήθος μαθητών.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο Διεθνές Πρόγραμμα είναι:

Από την Α’ Λυκείου
Ντινοπούλου Νικολέττα,
Χαλίλι Ευφροσύνη,
Παπαδοπούλου Μαρία
Παναγιωτή Θώμη

Από την Γ’ Γυμνασίου
Μπαλαντίνα Γεωργία,
Τσέλιος Δημήτρης,
Σδόγγου Σταυρούλα,
Λιάχανου Σοφία,
Κοντοβάιος Ηλίας,
Ρεβενήσιου Αφροδίτη,
Χρυσακόπουλος Γιάννης
Νούλα Ιωάννα

Από την Β’Γυμνασίου
Μακρή Άννα

Συντονίστρια εκπαιδευτικός του Προγράμματος είναι η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας του Σχολείου κ. Άννα Καραμούρτου.

Το εγχείρημα «OLYMPIADES» είναι μια στιγμή συναντήσεων και συνοχής, και αυτός είναι ο λόγος που το Γυμνάσιο και οι Λ.Τ. Ιτέας συμμετέχουν στο έργο αυτό μέσα από μια διαδικασία ανταλλαγής και αδελφοποίησης των Σχολείων που συμμετέχουν.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής