Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Πρωτότυπες κατασκευές και πειράματα από τους μαθητές του Λυκείου Ιτέας

Με κέφι και μεράκι εργάστηκαν οι μαθητές  του ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ  και παρουσίασαν πρωτότυπες κατασκευές και πειράματα, στα πλαίσια της ημερίδας που διοργανώθηκε για τις Φυσικές Επιστήμες, στο παλιό 1o Λύκειο της Καρδίτσας.

Παρουσίασαν κατασκευές που έφτιαξαν μόνοι τους στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του σχολείου τους και εξήγησαν σε όλους με απλά λόγια πολλά φαινόμενα της καθημερινή ζωής.

Εξήγησαν το γιατί  το ρολό του χαρτιού  όταν είναι γεμάτο κόβεται λιγότερο απ’ όσο θέλουμε και όταν είναι άδειο ξετυλίγεται περισσότερο απ’ όσο θέλουμε.

Ακόμα βοήθησαν τους θεατές να καταλάβουν γιατί ο σχοινοβάτης του τσίρκου κρατά ένα μακρύ κοντάρι για να τον βοηθά να ισορροπεί. Αλλά ακόμα και αν ο σχοινοβάτης δεν κρατά κοντάρι, μπορεί τουλάχιστον να ισορροπήσει εκτείνοντας τα χέρια του σε όλο του το μήκος.

Εξήγησαν με παραστατικό τρόπο, το λόγο για τον οποίο οι παίχτες του μπέιζμπολ μερικές φορές κρατούν το μπαστούνι όχι από τη λαβή του, αλλά πιο κοντά στο άλλο άκρο του, όπου είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος της μάζας του.

Ακόμα ερμήνευσαν το γιατί όταν τρέχουμε, λυγίζουμε τα πόδια μας και ποιά σχέση έχει αυτό με την ταχύτητα που μπορούμε να αναπτύξουμε.

Οι μαθητές που εργάστηκαν για την εκτέλεση των παραπάνω εργασιών ήταν οι:
Αδαμόπουλος Χρήστος, Καράβα Εύα, Καραμήτρος Χρήστος, Καρανάσιου Σοφία, Κοτσίλης Αχιλλέας, Κουτσιούμπα Φιλιώ, Ντινοπούλου Νικολέττα, Παληκαράς Θωμάς, Παναγιωτή Θώμη, Ρεβενήσιου Αποστολία, Σινάι Μόνα, Τασιοπούλου Βίκυ, Τασιούλη Εβελίνα, και υπεύθυνη για την καθοδήγηση ήταν, η καθηγήτρια Φυσικής κα Έλλη Βυτινιώτου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής