Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το συμπόσιο της Π.Ε.Κ.Σ στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πολυαναμενόμενο συμπόσιο της Π.Ε.Κ.Σ στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα, ένα εμβληματικό κτίριο με βαριά εθνική ιστορία ..Τον σύλλογο μας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του συλλόγου κος Ηλίας Αθαναηλίδης και η ταμίας κα Αγλαϊα Αγγλοπούλου.

Το πλούσιο το πάνελ των ομιλητών με ακαδημαϊκούς, ιστορικούς, πρέσβεις, ερευνητές, αλλά και συμβούλους στρατηγικής, με συμμετοχές από Γαλλία,

Τουρκία και Αμερική κράτησαν καθηλωμένο το ακροατήριο στα έδρανα της παλιάς βουλής παρά την μεγάλη διάρκεια του συμποσίου. Είναι φρόνιμο κάνοντας τον απολογισμό αυτού του διήμερου συμποσίου να δει κανείς τι κέρδισαν οι καταγόμενοι από την Καππαδοκία Ελληνες.
Σίγουρα τα όσα νέα στοιχεία κατατέθηκαν πλούτισαν τις γνώσεις όχι μόνον των παρευρισκόμενων, αλλά και αυτών που θα ανατρέχουν από τούδε και στο εξής στην ύλη του συμποσίου.
Και εδώ είναι το μέγα κέρδος διότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει κανείς πως είναι άλλο πράγμα να αρθρογραφείς στους "καφενέδες" των μέσων μαζικής δικτύωσης (οι οποίοι πολύ πιθανόν μετά από μερικά χρόνια να μην αναγνωρίζονται από τις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου διότι θα είναι παρωχημένη τεχνολογία και θα αντικατασταθούν με άλλους τρόπους επικοινωνίας ακόμη πιο γρήγορους) και άλλο πράγμα το καταγεγραμμένο συμπόσιο.

Σε ένα τέτοιο συμπόσιο μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ερευνητές έχοντες το επιστημονικό υπόβαθρο αλλά τον πλούτο της γνώσης καταθέτουν έρευνες ετών και στοιχεία χρήσιμα για όσους θα επιδιώξουν στο μέλλον να προσεγγίσουν τον πλούσιο Ελληνικό πολιτισμό της Καππαδοκίας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής