Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ο ήχος της βροχής!

Υπάρχει ένας ήχος που καταφέρνει πάντα να με αποσυντονίζει.
Ο ήχος της βροχής!
Ότι κι αν κάνω, μόνο η βροχή μπορεί να το διακόψει απότομα.
Σαν να την περιμένω να εμφανιστεί καιρό κι όταν τελικά έρχεται, παρατάω τα πάντα για να την απολαύσω.
Γιατί περί απόλαυσης πρόκειται.

Στη βροχή συμμετέχουν όλες μου οι αισθήσεις.
Τη μυρίζω λίγο πριν έρθει και πολύ πιο έντονα όταν έχει σταματήσει, αφού τα πάντα έχουν «ποτίσει» από εκείνη κι ο αέρας φροντίζει να μεταφέρει τη μυρωδιά που άφησε όταν αναμείχθηκε με το χώμα, τα φύλλα, το ξύλο κι ότι άλλο άγγιξε.
Bλέπω τις σταγόνες να πέφτουν, μετατρέποντας τον χαρούμενο και ηλιόλουστο κήπο μου σ’ ένα γλυκά μελαγχολικό «κάδρο» σαν εκείνα που χαζεύω για ώρες στο διαδίκτυο.
Μου αρέσει να βρέχομαι κάθε φορά, γιατί ξέρω πως θα κρατήσει για λίγο.
Νιώθω τη γεύση της στα χείλη αλμυρή, σχεδόν ίδια με τη γεύση των δακρύων.
Μάλλον γι’ αυτό κάποιοι χρησιμοποιούν τη φράση «Κλαίει ο Θεός!» όταν βρέχει.

Η βροχή έχει δύναμη.
Και δεν εννοώ ότι καταστρέφει κάποιες φορές πολλά στο πέρασμά της, αλλά ότι μπορεί να εισβάλλει στον ψυχικό μας κόσμο. Να τον επηρεάσει. Άλλοτε αρνητικά σε κάποιους ανθρώπους, άλλοτε θετικά σε κάποιους άλλους. Μπορεί να σε μελαγχολήσει, να σε προβληματίσει, να σε ταξιδέψει ή να σου χαρίσει το τέλειο ρομαντικό σκηνικό για αγκαλιές. Από το να την απολαμβάνεις με μία κούπα ζεστό καφέ στο χέρι ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική, μέχρι να κάνεις έρωτα με το αίσθημα κι η μόνη μουσική που θ’ακούς να είναι ο ήχος της.
Για τη βροχή έχουν γραφτεί αμέτρητα ποιήματα και χιλιάδες στίχοι τραγουδιών.
Όχι άδικα.

Μια βροχερή μέρα αποτελεί μεγάλη έμπνευση για κάθε καλλιτέχνη ή για όσους γνωρίζουν κι αγαπούν την ποίηση, τη ζωγραφική, τη μουσική. Οι άνθρωποι που αγαπούν την γνώση και τις τέχνες, μπορούν ν’ αναγνωρίσουν την μοναδική ομορφιά που φέρνει μαζί του αυτό το καιρικό φαινόμενο.



πηγή: pavlosamaras.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής