Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Σαν το χιόνι που μέχρι να το χαρείς, έλιωσε...

Πέρασαν και αυτές οι γιορτές όπως τόσες και τόσες άλλες…
Σαν το χιόνι που μέχρι να το χαρείς, έλιωσε...
Οι αγαπημένοι μας ήρθαν και έφυγαν, κάποιοι δεν ήρθαν καν αφήνοντας άδεια την θέση τους στο γιορτινό τραπέζι. Κάποιοι δεν θα ξανάρθουν ποτέ, αφήνοντας κενό στην ψυχή μας...
Η άχνη ζάχαρη των γλυκών γλύκανε κάπως τις μέρες μας και η χρυσόσκονη που έκρυψε για λίγο τις ασχήμιες με τη λάμψη της, μαζεύτηκαν και αυτές. Έσβησαν τα λαμπάκια που στόλιζαν δρόμους και παράθυρα και τα παιδιά , μικρά και μεγάλα, ξεστόλισαν το δέντρο με βαριά καρδιά.
Το Σταυρό τον ανασύραμε από βαθιά νερά για να τον φορτωθούν στην πλάτη τους όσοι υποφέρουν και οι καλικάντζαροι γύρισαν στα έγκατα της γης.
Μείναμε πάλι εμείς κι εμείς να παλεύουμε με τη ρουτίνα μας, τους νέους φόρους και τη νέα φτώχεια μας, με υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν, με άδειες τσέπες, με αρρώστιες ή έρωτες ατελέσφορους, αγαπημένους που έφυγαν και τρένα που προσπέρασαν.
Αλλά…
Αλλά είμαστε όρθιοι ακόμα να ακουμπάμε στις ευχές των φίλων που μας αγαπούν πραγματικά, στις αντοχές που διαθέτει ο καθένας μας για να αντιμετωπίζουμε τα ψέματα και τους φωνακλάδες, τις δυσκολίες που μας περιμένουν πάντα στη γωνία, όρθιοι να υποδεχόμαστε κάθε πρωί τη μέρα που άρχισε να μεγαλώνει και να νιώθουμε την ελπίδα για το καλύτερο που –άγνωστο πώς – εξακολουθεί να αργοσαλεύει κάπου βαθιά μέσα μας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους σας με υπομονή και δύναμη, έτοιμοι να διεκδικήσουμε ότι δικαιωματικά μας ανήκει, σε έναν καινούριο χρόνο, έχοντας υγεία και τύχη.

Σούλα Παπαλάμπρου
συγγραφέας
(Η Σούλα Παπαλάμπρου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1971. Μεγάλωσε στην Ανάβρα Καρδίτσας, όπου ζει μέχρι σήμερα. Είναι παντρεμένη, μητέρα τριών παιδιών και, εκτός από το να μεγαλώνει τα παιδιά της, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής