Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Ώριμες σκέψεις...

Αγαπητοί φίλοι και γνωστοί ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!
Γενικά δεν είμαι άνθρωπος των λόγων και των ευχών και σίγουρα δεν είμαι σοφός ή τέλειος.
Αυτή τη πρωτοχρονιά νιώθω όμως την ανάγκη αντί για ευχές να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις μου που υπήρχαν χρόνια και τώρα πλέον στα 35 μου ένιωσα ότι είναι η στιγμή που έχουν ωριμάσει για να τις μοιραστώ με όποιον θέλει.
Πάμε λοιπόν και παρακαλώ να συγχωρέσετε τη λογοτεχνική μου ανεπάρκεια.

Τον χρόνο αυτό να θυμόμαστε τα εξής:
ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ.
Έχουν δίκιο! Και πολύ απλά αυτός ο λόγος είμαστε εμείς οι ίδιοι. Η διάθεση μας, οι επιλογές μας, οι συμπεριφορές μας, η αλληλεπίδραση μας γενικότερα με το περιβάλλον έμψυχο ή και άψυχο, και κυρίως με τον ίδιο μας τον εαυτό. Γι’ αυτό λοιπόν ας πάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας με προσοχή, υπευθυνότητα, αγάπη και σεβασμό. Αυτή θα είναι και η πρώτη ευχή η οποία μας οδηγεί από μόνη της στα υπόλοιπα.

ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, το Α και το Ω της ζωής.
Ξεκινήστε από τον εαυτό σας, είναι ο μόνος που δεν θα σας προδώσει ποτέ. Πιστέψτε σε αυτόν. Μόνο έτσι θα ευτυχίσετε. Αν τα καταφέρετε τότε θα μπορέσετε να δώσετε αγάπη σε οτιδήποτε σας περιστοιχίζει χωρίς καν να προσπαθήσετε, δίχως να περιμένετε κάτι ως αντάλλαγμα. Απλά θα βγαίνει από μέσα σας σαν την ακτινοβολία των άστρων προς πάσα κατεύθυνση. Θα εκπλαγείτε πόσα πράγματα αξίζουν να τα αγαπάς. Να αγαπάτε ακόμα και τα «ελαττώματα» στο κάθε τι.

ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ με όποιο μέσο σας εκφράζει και χωρίς τσιγκουνιά, δίχως φόβο να σας χαρακτηρίσουν. Θέλει πολύ θάρρος αυτό. Κάνοντας αυτό στην ουσία δίνετε ένα κομμάτι του ξεχωριστού σας εαυτού, δηλαδή ό,τι πολυτιμότερο και ακριβό έχετε.

ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΧΕΣΤΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΣΑ/ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΤΕ. Μη τα παρατήσετε ποτέ, κυρίως για τον εαυτό σας. Καλύτερα να χάσετε μια μάχη που δώσατε παρά να μετανιώνετε που την αποφύγατε ή συμβιβαστήκατε. Παλέψτε με όλη τη δύναμη της ψυχής σας, με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευαισθησία. Είμαστε όλοι μας ικανοί να κινήσουμε την ενέργεια του σύμπαντος , αυτό που άλλοι λένε ο Θεό, Δία, Αλλάχ κτλ, για να λειτουργήσει υπέρ μας. Εξάλλου είμαστε όλοι κομμάτι του. Προσοχή όμως…μην χάσετε τον εαυτό σας και μην γίνετε απάνθρωποι πάνω στην αντάρα της μάχης.

ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ. Να είστε άνθρωποι. Να μην καταδικάζετε ανθρώπους με ευκολία. Όλοι κουβαλάμε στην πλάτη της ψυχής μας τα δικά μας ξεχωριστά φορτία και βιώματα, κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη. Προσπαθήστε να καταλαβαίνετε. Ενσυναίσθηση το λένε οι σοφοί του κόσμου μας και είναι όμορφο το συναίσθημα να μπορείς να το έχεις, να νιώθεις τον άλλον, να μπαίνεις στη θέση του. Μην σπεύδετε να σταυρώσετε, σχεδόν όλοι αξίζουν μια ευκαιρία.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ. Και προς τον εαυτό σας και κυρίως προς τους άλλους.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ. Μην σπάτε τον όμορφο κόσμο μας σε κομμάτια. Οι ταμπέλες και οι γενικεύσεις είναι πηγή δυστυχίας. Αποφύγετε να βάλετε ταμπέλες στον εαυτό σας, όπως και στους άλλους. Ακόμα και αν η γενικότερη εικόνα ενός συνόλου επαληθεύει τα όσα λέει η ταμπέλα, μην ξεχνάτε κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μπορεί να σας εκπλήξει. Ας κρίνουμε λοιπόν με βάση τις συμπεριφορές και όχι τα στερεότυπα.

ΖΗΣΤΕ ΑΠΛΑ, ΔΩΣΤΕ ΑΞΙΑ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Χαρείτε κάθε μικρή στιγμή. Γύρω μας υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα. Μην περιμένετε το μεγάλο, το ακριβό, το φανταχτερό.
Να περνάτε όμορφα με τους ανθρώπους που αγαπάτε πίνοντας ένα κουτάκι φτηνή μπύρα στη παραλία γελώντας, μια βόλτα, οτιδήποτε…. πιστέψτε με όλα τα πλούτη του κόσμου δεν μπορούν να αγοράσουν τέτοιες στιγμές, μην τις σπαταλάτε μην τις καταστρέφετε με την απληστία, την ζήλια, πάσης φύσεως κακία και φανατισμούς. Θα χαθούν και μαζί τους θα χαθεί κάτι πολύτιμο που αποτύχατε να αναγνωρίσετε.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ. Και δεν εννοώ την τυπολατρική μορφή της ευγένειας. Αλλά την πραγματική, αυτήν που την αισθάνεται ο άλλος, αυτήν που ακτινοβολεί από μέσα μας, την αριστοκρατική αν θέλετε. Την σχεδόν συνώνυμη της καλοσύνης που τυλίγει τον κόσμο σαν αγκαλιά και τον ζεσταίνει. Η ευγένεια είναι πρώτα από όλα αυτοσεβασμός και την αξίζουν όλοι.

ΝΑ ΒΟΗΘΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Βοηθήστε όποιον και όπως μπορείτε. Ίσως κάποια στιγμή το έχετε ανάγκη και εσείς. Μην είστε εγωιστές και πλεονέκτες. Μην είστε υπέρμετρα ανταγωνιστικοί. Να κοιτάτε να είστε το καλύτερο που μπορείτε και μαζί με αυτό να τραβάτε προς τα πάνω όποιον το θέλει και έχει ανάγκη. Αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς, οικογένεια, φίλους, συντρόφους, γείτονες ακόμα και αγνώστους. Να μην ξεχνάμε και τους συναδέλφους…δυστυχώς η βοήθεια εκεί έχει χαθεί μιας και ο άρρωστος ανταγωνισμός έχει μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε ρωμαϊκή αρένα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.
Η ζωή έχει πολλές άσχημες στιγμές. Να είστε δίπλα στους ανθρώπους που σας αγαπάνε και να τους στηρίζετε. Ειδικά στα δύσκολα, στα εύκολα είναι όλοι εκεί ενώ στα δύσκολα σας χρειάζονται πραγματικά και δυστυχώς μένουν μόνοι.

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ. Να προσέχετε τα πάντα, να γίνεστε καλύτεροι. Να προσέχετε την υγεία σας και να σας αγαπάτε. Όταν λέμε υγεία εννοούμε και την σωματική αλλά και την ψυχική, άλλωστε είναι αλληλένδετα. Ο λόγος είναι απλός και τον ανέφερα ξανά, μόνο έτσι θα είστε καλά εσείς και μόνο έτσι θα είστε σε θέση να δώσετε σε αυτούς που αγαπάτε το καλύτερο και πολυτιμότερο δώρο που έχετε…ΕΣΑΣ. Σκεφτείτε μόνο για μια στιγμή την δυστυχία όσων σας αγαπάνε αν δεν είσαστε καλά. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΣΑΣ ΔΩΡΟ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ, Η ΦΤΩΧΙΑ, ΟΙ ΑΝΙΑΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ , ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΟΙ ΣΚΟΤΩΜΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.

Αυτά από εμένα.
Ευχαριστώ όσους το διαβάσανε και συγγνώμη αν κούρασα.

Βαϊος Ι. Σπυρόπουλος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής